Winkel

Ayurvedische kruidenthee & Voeding

Ayurvedische thee
Al 5000 jaar geleden dronk men in Sri lankan Ayurvedische Thee. Het is altijd een belangrijk element geweest van de oude ayurvedische holistische gezondheidszorg. Door de combinatie van vruchten, planten, kruiden en specerijen, is wellness verzekerd. Onder Ayurveda worden alle lichamelijke en geestelijke functies aangeduid met de drie dosha's (energieën): vata, pitta en kapha. Wanneer deze energieën met elkaar in harmonie zijn, is een optimale gezondheid haalbaar .

Ayurvedische thee is dus samengesteld om het evenwicht van een persoon in het leven te herstellen en te behouden. Met name in de huidige tijd waar men met de gezondheid lichtvaardig omgaat.

De voordelen van het drinken van Ayurvedische Thee
Het normaliseert bloedsuikerniveau, bloedziekten en het bevordert een goede werking van de lever . Het verhoogt ook het de energie, bevordert het emotionele welzijn, helpt bij de vertering, reinigt het lichaam en kalmeert de zenuwen. De van nature aanwezige polyfenolen fungeren als natuurlijke antioxidanten.

Ayurveda, betekent in het Sanskriet kennis van het leven. In de filosofie van de Ayurveda moet er balans in het leven van een mens zijn en door de toepassing van natuurlijke hulpbronnen zoals planten, kruiden en vruchten kan dit worden bereikt. Elke functie in het leven wordt beheerst door de drie hierbovengenoemde dosha's.

Wat doet elke energie eigenlijk?

  • Kapha heeft invloed op iemands uithoudingsvermogen, kracht en zelfgenezing. Het is pittig en verlicht verstopping.
  • Vata is efficiënt voor de droge huid en een slechte bloedsomloop. Het is lekker warm en heeft een zoete citrussmaak.
  • Pitta balanceert metabolische energie, waardoor het de spijsvertering reguleert en de eetlust verhoogt. Het heeft een verkoelend en verfrissend effect.

Ayurvedische thee verhoogt de energieniveaus. De thee is 100% cafeïnevrij, 100% natuurlijk en geeft een energieboost. Ayurvedische thee optimaliseert de stofwisseling, waardoor de vetverbranding wordt verbeterd en waarmee ook het ideale lichaamsgewicht kan worden bereikt.