UW THERAPEUT

Over de ayurvedische specialist

Mijn Naam is Jagath Rathnayak en ik ben geboren in Sri Lanka. Ayurveda wordt al ruim 150 jaar in mijn familie toegepast. De medische kant van Ayurveda heeft mij altijd gefascineerd. Het vertrouwen van mijn familie en mijn omgeving ten aanzien van de genezende werking van de Ayurvedische geneeskunde maakte mij enthousiast en ik ontwikkelde een sterk verlangen om de basis van deze medische benadering te onderzoeken. Tijdens mijn jeugd vertelde mijn opa verhalen over zijn vader die een Ayurvedische arts was. Hij vertelde mij legenden over traditionele kruiden die gebruikt werden om kwalen en ziekten te genezen zoals steenpuisten of bloedvergiftiging, artritis en problemen met de bloedvaten. Ook leerde ik veel over Ayurvedische kruiden omdat mijn familie altijd zelfgeteelde kruiden gebruikt(e) uit onze huisapotheek.

Ik luisterde naar verhalen over zieken die genazen, terwijl reguliere medicijnen niet hadden geholpen. Aanvankelijk dacht ik dat dit kwam doordat het de mensen ontbrak aan een wetenschappelijke overtuiging, maar door levenslessen en ervaringen die mijn leven veranderden, ben ik van gedachten veranderd.

Mijn kindertijd in deze omgeving met haar eigen waarden en overtuigingen, deed mij doen beseffen dat Ayurvedische geneeskunde een unieke kracht bezit in het geven van medische zorg. Het is ook duidelijk dat de gezamenlijke culturele kwaliteiten in de Sri Lankaanse samenleving de basis hebben gelegd voor de ontwikkeling van deze ethiek en kwaliteiten in verband met de Ayurvedische benadering.

Na een jarenlange studie en afgeronde opleidingen bezit ik de benodigde kennis en vaardigheid omkwalen en ziekten te behandelen en te genezen volgens de Ayurvedische geneeskunde.

Mijn praktijk is gevestigd in De Meern gemeente Utrecht. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer: +316 4703 3175

Afbeeldingengalerij