Speciale Behandelingen

ARTRITIS

Artritis is een ontsteking van gewrichten.

Allereerst worden kruiden voorgeschreven om de ontstekingsreactie te verminderen. Daarna volgen behandelingen met speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie om de pijnlijke plaatsen te masseren.

Good Design
Good Design
Good Design
Good Design

Tennisarm

De plek waar de onderarmspieren vastzitten aan de buitenste elleboogknobbel is geïrriteerd.Bij bepaalde bewegingen is deze plek pijnlijk. De pijn kan uitstralen naar de onderarm.Met speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie wordt de pijnlijke plaats gemasseerd.

Carpaal Tunnel Syndroom

De klachten worden veroorzaakt door beknelling van de zenuw. Een tintelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers zijn het gevolg, vooral het gebied van de duim, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger. Vingertoppen kunnen verdoofd aanvoelen en krachteloos zijn waardoor gemakkelijk dingen uit de hand kunnen vallen. De pijn kan uitstralen via de onderarm en elleboog tot in de schouder. Met speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie worden de pijnlijke plaatsen gemasseerd. Daarna volgt een behandeling met een speciale kruidenpakking.

Good Design
Good Design

Hoofdpijn En Migraine

Migraine is een hoofdpijn die vaak ontstaat ten gevolge van problemen in de stofwisseling door enzymen en hormonen. De Ayurvedische behandeling bij vrouwen richt zich onder andere op het behandelen van de menstruatiecyclus. Bij Ayurvedische behandelingen van zowel mannen als vrouwen kan men denken aan kruidencomplexen, marmatherapie, nasya, massage.

Good Design
Good Design

Stress

Door een druk leven met “veel aan het hoofd hebben” kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Hoofdmassages met een speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie maken deel uit van de behandeling. Meditatie is hierbij een uitstekend hulpmiddel bij het op tijd rust en afstand nemen.

Good Design
Good Design

Slapeloosheid

In de Ayurveda wordt slapeloosheid gezien als een symptoom van een verhoogde Vata-dosha, dat vaak samen gaat met ouderdom. Weinig slaap kan ook een symptoom zijn van een verhoogde Pitta-dosha. Daarentegen is (te)veel slaap een indicatie van een verhoogde Kapha-dosha.Samen met uw therapeut wordt gekeken welke dosha is verhoogd om zo gericht te werken aan het bestrijden van de slaapstoornissen.

Good Design
Good Design

Maag En Darmen

Problemen met maag en darmen worden binnen de Ayurveda beschouwd als complexe aandoeningen. Deze aandoeningen verschillen van persoon tot persoon en elke cliënt dient hiervoor een persoonsgerichte behandeling te ontvangen. De therapeut stelt een voedingsadvies op. Massagebehandelingen met speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie zorgen ervoor dat maag en darmen worden gereinigd.

Good Design
Good Design

Nieren En Jicht

Nieren zijn de filters van het lichaam. Ze regelen de waterhuishouding, uitscheiding van afvalstoffen zoals ureum en urinezuur en ze hebben een belangrijke rol bij de bloeddruk.Massagebehandelingen met speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie zorgen ervoor dat nieren en de blaas worden gereinigd. De therapeut stelt daarbij evtentueel een voedingsadvies samen.

Good Design
Good Design

Menstruatiepijn

Sommige vrouwen hebben tijdens de menstruatieperiode ernstige klachten. De therapeut adviseert de vrouw hoe zij gemakkelijker door deze dagen kan komen.De buik wordt gemasseerd met een speciaal voor de cliënte samengestelde kruidenolie. Een speciale kruidenthee behoort ook bij de behandeling.

Good Design
Good Design

Immuniteit

Agni = verteringsvuur, het levensvuur. Ama = onrijp. Een zwakke Agni veroorzaakt onverteerde voedselresten, die schadelijke stoffen voor lichaam en geest bevatten. Deze onverteerde voedingsbrij heet Ama. Agni is medeverantwoordelijk voor een goede immuniteit van het lichaam, het uiterlijk, de lichaamstemperatuur, de energie en het levensvuur. De therapeut stelt een voedingsadvies op met een speciale kruidenthee. Er volgen massagebehandelingen van het gehele lichaam met een speciaal voor de cliënt samengestelde kruidenolie.

Good Design
Good Design