Speciale Behandelingen

Image

ARTRITIS

Artritis is een ontsteking van de gewrichten. Nerwana Ayurveda zal allereerst kruiden voorschrijven om de ontstekingsreactie te verminderen. Daarna volgend zal er een behandelplan worden opgesteld bestaande uit een speciaal voor u samengestelde kruidenolie om de pijnlijke plaatsen te masseren.

Tennisarm

Bij een tennisarm is de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd. Bij bepaalde bewegingen kan deze plek erg pijnlijk zijn. De beruchtste oorzaak van een tennisarm is, de naam zegt het al, tennis. Wie te veel typt, loopt een zeer verhoogd risico op een tennisarm. Met een speciaal voor u samengestelde kruidenolie wordt de pijnlijke plaats gemasseerd ter genezing.

Image

Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal tunnen syndroom wordt veroorzaakt door een beknelling van de zenuw. Een tintelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers zijn het gevolg, dit is vooral in het gebied van de duim, wijs en middelvinger en een deel van de ringvinger. Vingertoppen kunnen verdoofd aanvoelen en krachteloos zijn waardoor u gemakkelijk dingen uit de hand laat vallen. De pijn kan uitstralen naar de onderarm, ellenboog en schouder. Met een speciaal voor u samengestelde kruidenolie worden de pijnlijke plaatsen gemasseerd. Daarna volgt een behandeling met een speciale kruidenpasta

Image

Hoofdpijn En Migraine

Migraine is een vaak onweerstaanbare hoofdpijn. Vaak ontstaat migraine ten gevolgen van problemen in de stofwisseling, door enzymen en hormonen. De ayurvedische behandeling bij vrouwen richt zich o.a. op het behandelen van de menstruatiecyclus. De ayurvedische behandeling van mannen, zowel als vrouwen, bestaat uit kruidencomplexen, marmatherapie, nasya en massage.

Image
Image

Stress

Door een druk leven met veel aan het hoofd kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Stress is eigenlijk gewoon spanning. Om goed te kunnen functioneren heb je altijd spanning nodig. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat het lichaam klaar is voor actie. Wanneer er op de lange termijn te veel stress aanwezig is, kan dit leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. De behandeling bestaat uit: een hoofdmassage met een speciaal voor u samengestelde kruidenolie, tevens is meditatie hierbij een uitstekend hulpmiddel om, op tijd rust en afstand te leren nemen.

Slapeloosheid

In de Ayurveda wordt slapeloosheid gezien als een symptoom van een verhoogde vata dosha, dat vaak samen gaat met ouderdom. Weinig slaap kan ook een symptoom zijn van een verhoogde pitta dosha. Daarentegen is (te)veel slaap een indicatie van een verhoogde kapha dosha. Samen met uw therapeut wordt gekeken welke dosha is verhoogd om zo gericht te werken aan het bestrijden van de slaapstoornissen.

Image
Image

Maag En Darmen

Problemen met uw maag en darmen worden binnen de Ayurveda beschouwd als een complexe aandoening. Deze aandoeningen verschillen namelijk van persoon tot persoon en elk individu dient hiervoor een persoonsgerichte behandeling te ontvangen. De behandeling bestaat o.a. uit: een massagebehandeling met speciaal voor u samengestelde kruidenolie en voedingsadvies van de ayurvedische dokter. Dit zorgt ervoor dat de maag en darmen worden gereinigd.

Nieren En Jicht

Nieren zijn de filters van het lichaam. Ze regelen de waterhuishouding, uitscheiding van afvalstoffen zoals ureum en urinezuur. Tevens spelen ze een belangrijke rol bij de bloeddruk. Dit kan behandeld worden doormiddel van een massage met speciaal voor u samengestelde kruidenolie die ervoor zorgen dat de nieren en de blaas worden gereinigd. Zo nodig stelt de ayurvedische dokter een voedingsadvies samen.

Wist u dat uw darm het belangrijkste orgaan in uw lichaam is om te ontdoen van afval- en gifstoffen? Daarom is het voor een gezonde darmflora van belang dat u deze drie keer per jaar reinigt. Met behulp van Nerwana Ayurveda’s darmreiniging pakket voorkomt u (vervelende) klachten. Na deze twaalfdaagse darmreiniging voelt u zich gelijk een stuk energieker!

Image
Image

Menstruatiepijn

Sommige vrouwen hebben tijdens de menstruatieperiode ernstige klachten. De ayruvedische dokter adviseert de vrouw hoe zij gemakkelijker door deze dagen kan komen. Tevens wordt de buik gemasseerd met een speciaal voor u samengestelde kruidenolie. Tot slot hoort ook een speciale kruidenthee bij de behandeling.

Immuniteit

Agni betekent verteringsvuur, het levensvuur. Ama betekent onrijp. Een zwakke agni veroorzaakt onverteerde voedselresten, die schadelijke stoffen voor het lichaam en geest bevatten. Deze onverteerde voedingsbrij heet ama. Agni is medeverantwoordelijk voor een goede immuniteit van het lichaam, het uiterlijk, de lichaamstemperatuur, de energie en het levensvuur. De ayurvedische dokter stelt een voedingsadvies samen met een speciale kruidenthee. Er volgen massagebehandelingen van het gehele lichaam met een speciaal voor u samengestelde kruidenolie.

Tevens ook beschreven onder het kopje nieren en jicht, leggen we uit hoe belangrijk een gezonde darmflora is. Voedselresten die in het lichaam blijven zorgen voor rottingen in het lichaam. Daarom is voor een gezonde darmflora van belang dat u deze drie keer per jaar reinigt. En dit kunt u gemakkelijk en zonder (vervelende) bijwerkingen doen met Nerwana Ayurveda’s darmreiniging pakket!

Image