Ayurveda Behandelingen

Ayurveda Polsslag - Diagnose (Nadi Diagnose)

Polsslag- diagnose in een oude wetenschap om de status vast te stellen van het menselijk lichaam, ziel, geest en energie. Nadi of pols is die energieke levensstroom die als een subtiele rivier door het hele lichaam stroomt en de Ayurveda dokter in staat stelt te voelen hoe het bloed vanuit het hart stroomt. Dit helpt een ervaren geneesheer verschillende mankementen op te sporen en te behandelen, c.q. te voorkomen.

De polsslag geeft de fysieke en geestelijke gesteldheid van de Mens weer. Door de pols te voelen en af te tasten kan een ervaren Ayurveda dokter de dis-balans opsporen van Vata, Pitta en Kapha. Dit is de grondslag om zwakheden in organen te ontdekken en de juiste diagnose te stellen. Voor deze handeling plaatst de Ayurveda dokter drie vingers op het pols- gewricht van de patient om zijn/haar pols-slag te voelen. Dit neemt enkele minuten in beslag. De polsslag bevat collectieve informatie over de menselijke lichaams gesteldheid en reageert direct op fysieke en geestelijke veranderingen.

D..m.v. de polsslag-diagnose, analiseert de Ayurveda dokter de lichaams trillingen: Gezonde organen die normaal functionneren hebben een andere trilling dan diegene die neigen naar ziekte-verschijnselen. Afhankelijk van de druk van de vingers op de slag-ader, kunnen de verschillende polsdruk- niveaus worden vastgesteld, die samen een enorme hoeveelheid combinaties opleveren. Die combinatie geeft de details door over de aangedane organen, welke stoornis er is en welk ongemak dit teweeg brengt.

Samen met andere diagnose-methodes krijgt de Ayurveda dokter zo een compleet plaatje van zijn/haar patient. Door jarenlange ervaring vereist deze wijze van diagnose een hoge mate van intuitie en instinct van de behandelende geneesheer. U zult versteld staan over de conclusies waartoe Uw Ayurveda specialist komt, door het betasten van Uw pols!

Good Design
Good Design

Verjongings Behandelingen

Abhyanga

Abhyanga is de belangrijkste behandelings-methode van Ayurveda en de moeder van alle massages. Het is een totale lichaams-massage met speciaal voor Uw lichaams-type geschikte kruiden- olieën, ten einde de lichaamsvezels te ontgiften, te voeden en nieuwe kracht te geven. Abhyanga heeft een veel intenser effect dan "gewone"massages, waarbij kruiden olieën worden gebruikt. Door Abhyanga bereik je het meest intense healing- effect door op natuurlijke wijze Ziel, Lichaam en Geest met elkaar in overeenstemming te brengen. Deze massage wordt gewoonlijk gedurende 90 minuten gegeven en gevolgd door de stoomcabine (Sweda). Het is één van de meest verjongende Ayurveda behandelingen.

Resultaten

Versterkt het weefsel, verbetert de bloeds-omloop, verjongt het hele lichaam, verwijdert cellulite, verfraait de huid, vertraagt de veroudering, verbetert het slaap-gedrag, verhoogt delevenskracht, vermindert dis-balans, stress en gifstoffen

Shirodhara

Bij Shirodhara wordt 40 tot 60 minuten warme, medicinale olie over het voorhoofd gegoten, hetgeen meestal een zeer lichamelijk en geestelijk ontspannend effect geeft. Het versterkt het centraal zenuwstelsel.

Resultaat

Neemt angsten weg, helpt bij depressies,Epilepsie, Hoge bloeddruk, Diabethische neuropathie, versterkt het centraal zenuwstelsel, versterkt de zintuigen, helpt tegen slapeloosheid, voorkomt vroegtijdige ver- grijzing en haarverlies, geestelijke achteruitgang en vermindert zeker Stress.

Swedana

De behandelingen in de Ayurveda dateren duizenden jaren en Swedana is geen uitzondering. In deze behandeling zit u gedurende 30 minuten in de stoom cabine.Hierbij openen alle fijne lichaamskanalen zich, waardoor de losgemaakte afvalstoffen worden afgevoerd. De speciale kruiden helpen zuurstofstroom gehele lichaam te stimuleren, terwijl de stoom de natuurlijke zweetproces, wat essentieel is voor het vrijgeven van geaccumuleerde toxines activeert. Dit proces helpt om onevenwichtige dosha terug naar hun natuurlijke staat te herstellen.

Resultaten

Een zeer goede therapie om de huid weer te laten glanzen. Het directe resultaat van Swedana is een duidelijk betere huid; de warmte en stoom maakt de huid weer schoon en gezond. Het kan ook allerlei spierpijnen verlichten en bij mensen die de Ayurveda principes volgen, zal het de dis-balans van doshas, hetgeen gezondheids- problemen kan veroorzaken, opheffen. Men veronderstelt ook dat veel transpireren helpt het lichaam te ontgiften. Swedana is niet voor iedereen. Zwangere vrouwen moeten het mijden, evenals mensen met bloed- stoornissen, hart-problemen en vlagen van duizeligheid. Of U nu Swedana overweegt voor Uw gezondheid, schoonheid, of allebei, het is aan te bevelen om eerst Uw huis- arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat er in Uw geval geen contra-indicatie aanwezig is.

Navarakizhi

Navarakizhi massage is een vorm van Swedana die is opgenomen onder de categorie van Pinda Sweda. In deze procedure gebruiken we Shashti Rice (een speciaal type rijst 60 dagen geoogst) verwerkt in kruiden aftreksels en met melk gebonden in een bolus. De bundel wordt gevuld met kruiden en rijst. Vervolgens wordt het hele lichaam hier mee gemasseerd. De warmte en de kruiden trekken diep in het lichaam. Deze behandeling verlicht de klachten.

Resultaten

Versterkt het lichaam verjongt het weefsel en verbetert de spierkracht en de bloedsomloop. Zeer effectief bij genezen van het zenuwstelsel, maar ook bij chronische reuma, artritis, jicht, verslapte spieren. Het maakt het lichaam weer sterk en stevig, voedt het lichaam en verhoogt de immuniteit. Bevordert het zicht en andere gevoels- zintuigen. Maakt de huid soepel en gezond.

Good Design
Good Design
Talapodichil

Speciale Ayurvedische kruiden-pasta die gedurende 60 minuten op het hoofd wordt aangebracht.

Resultaten

Verlicht hoofdpijn, depressie, overactiviteit, brandend gevoel in de ogen, slapeloosheid en huid problemen.

Shiropichu

Special medicinale olie die, naar gelang het lichaam-type, op een speciale manier gedurende 40 tot 60 minuten op het hoofd wordt aangebracht.

Resultaten

Helpt bij gezichts-verlamming, hoofdpijn, slapeloosheid, verbeter het geheugen, helpt tegen roos, neurologische aandoening en huid problemen zoals eczeem.

Chakra Basti

Deze basti wordt aangebracht op de onderbuik, rond de navel. Het werkt op de zonne-plexus en brengt het Spijsvertering-proces weer op gaan.

Resultaten

Werkt bij constipatie en emoties.

Patra Pinda Sweda

Een effectieve verjongende behandeling, waarbij verse planten, kruiden worden gebruikt die samen met andere ingredienten in warm medicinale olie worden ondergedompeld ten einde hun heilzame effect te ontplooien, deze olie wordt vervolgens door beide therapeuten gedurende 30 minuten over het hele lichaam aangebracht, meestal na Abhyanga behandeling.

Resultaten

erlicht rug-pijn, functie-verlies van een gedeelte van of heel lid(arm/been), gewrichts-stijfheid en zwellingen, spierpijn, helpt tegen veroudering en verjonging, vermindert pijn Ischias, spondylitis, verstuikingen en krampen.

Rasayana Therapie (Een kans om de conditie van Uw lichaam weer opte bouwen.)

Ayurveda heeft twee doelen - één ervan is U gezond houden en het tweede is om ziektes te genezen. Rasayana of Verjonging is een traditionele Ayurveda therapie om de lichaamskracht te herstellen. Net zoals elk kruid, elk voedsel of activiteit invloed heeft op jeugdigheid en ziektes kan genezen. Rasayana helpt hierbij en zorgt dat U zowel lichamelijk en geestelijk vele jaren in goede conditie blijft. In het oude India en Sri Lanka werden mensen, die deze therapie naleefden, vaak meer dan honderd jaar oud.

Wat zijn de goed eigenschappen van Rasayana

De Rasayana therapie zorgt ervoor dat U zich jong en energiek gaat voelen; het verbetert de conditie van de huid en maakt haar glanzend; het verbetert Uw slaap-kwaliteit, Uw geheugen en concentratie; maakt Uw stem helder; verbetert U gevoelsorganen zoals Uw zicht, reuk, smaak en gehoor, alsmede Uw sexuele organen. Uw lichamelijke weerstand wordt vergroot en tevens vergroot het Uw lichaamskracht en brengt kalmte in Uw geest.

Voor wie

Bij mensen die klachten hebben zoals stress, slapeloosheid, kort-ademigheid, droge/rode huid, zwakke sexuele gevoelens, matige eetlust, concentratie- problemen, slecht geheugen, chronische spijsverteringsproblemen, constipatie, migraine en zwaarlijvigheid, wordt de lichaams-immuniteit verhoogd. Het is echter niet nodig om ziek te zijn om Uzelf te laten behandelen met de Rasayana therapie. Wanneer U alleen maar Uw levenskracht wilt verhogen en een energieker lichaam wilt hebben, dan is dit een therapie voor U.

Hoeveel dagen

Minimaal 7 tot 14 dagen en voor nog betere resultaten dagelijks of wekelijks. Alles hangt af van Uw persoonlijke conditie en Uw verwachtingen.

Hoe ziet het programma eruit

Dagelijks of wekelijks consult, Therapie sessies, kruiden medicatie Ayurvedisch dieet - hetgeen na het consult wordt vastgesteld. Yoga en ademhalings sessies.

 • Dag 1: Een uur algehele lichaams- (full-body) massage met Ayurvedische kruiden- olie en stoom-cabine ( overeenkomend met Uw Dosha)
 • Dag 2: Een uur algehele lichaams- (full-body) massage, gevolgd door voorgeschreven Ayurvedische kruiden- poeder en stoom-cabine (Udvartana)
 • Dag 3: Een uur algehele lichaams- (full-body) massage, gevolgd door melk-rijstmet daartoe bestemde kruiden (pindasweda)
 • Dag 4: Een uur algehele lichaams- (full body) massage met Ayurveda kruiden-olie en stoom-cabine.
 • Dag 5: Een 15 minuten durende bijzondere hoofd-massage en 40 minuten shirodhara behandeling.
 • Dag 6: Een 1 uur durende 7 en 12 chakra- therapie en stoom-cabine.
 • Dag 6: Een 1 uur durende body-scrub met een medicinale grove kruidenpoeder met honing en melk en stoom- cabine.

 • Voetnoot: Het bovenstaande behandelings-plan is de Algemene Rasayana Therapie voor een normaal, gezond mens. Wij zullen echter eerst Uw medische geschiedenis moeten kennen en Uw huidige conditie moeten diagnotiseren voordat wij de speciaal voor U geschikte behandeling kunnen vaststellen.

  Good Design
  Good Design

  Stress Beheersing (Voor een gezond lichaam en geest.)

  Het moderne leven is vol lawaai, deadlines, frustaties en eisen. Voor veel mensen is stress zo gewoon, dat het een manier van leven is geworden. Stress kan invloed hebben op wat je voelt, denkt, je gedrag en hoe je lichaam functioneert. In feite kan Stress een aantal symptomen zoals angst, vermoeidheid, eet-problemen, depressies, hoofdpijn, concentratie-problemen, boosheid en relatie-problemen creëren. Stress is geen ziekte op zich, maar kan, indien niet behandeld, ernstige ongemakken veroorzaken. Wanneer we niet goed slapen en onze spijsvertering/ eliminatie niet in orde is, hoe kunnen we dan genieten van ons werk, luxe, relaties en de kracht waarnaar wij streven?

  Hoe werkt het

  Volgens Ayurveda is ons on-vermogen om met Stress om te gaan, te wijten aan een dis-balans of gebrek aan coördinatie tussen de 3 belangrijkste geestelijke functies: Dhi (leren),Dhriti (geheugen), Smriti (lange-termijn geheugen) en een gebrek aan Ojas energie in het lichaam. Nerwana Ayurveda, het Stress Beheersing Programma is bedoeld om door de jaren heen opgehoopte Stress op te heffen en het Ojas niveau in het lichaam te verhogen door de juiste hormoon- balans te verkrijgen en de geestelijke kracht te verhogen, ten einde in de toekomst beter met Stress te kunnen omgaan.

  Voor wie

  Voor diegene die met de volgende problemen te maken hebben

  Hoeveel dagen

  Slapeloosheid, concentratie-problemen, angsten, slecht humeur, te veel eten en/of drinken; laag energie-peil, matige stofwisseling, constipatie, sexuele problemen, ketting-roken, etc. Dit programma is ook aanbevolen voor iedereen die meer rust in zij/haar leven wil krijgen.

  Hoeveel dagen

  6 dagen, 3x per week, afhankelijk van Uw huidige conditie en verwachtingen.

  Ayurvedisch Behandeling Programma:

 • Abyanga: Een 60 minuten durende full-body massage met medicinale kruiden- olieën en stoom-cabine (30 minuten) ,ten einde de spanning in spieren en gewrichten te verminderen.
 • Sirodhara: Een hoofd-massage gevolgd met het overgieten van het voorhoofd (45 minuten) met warme kruiden- olie, teneinde het zenuwstelsel tot rust te brengen. (90 minuten).
 • Sirovasti: Warme kruiden- olie wordt gedurende 45 minuten over het hoofd gegoten ten einde het cerebrale zenuwstelsel te kalmeren.
 • Talam: Speciale met medicinale poeder vermengde olie wordt op het hoofd aangebracht plus Nasya behandeling (90 minuten).
 • Chakra therapie: Een 60 minuten durende Chakra healing-therapie met stoom-cabine (90 minuten).

 • Het bovengenoemde behandelings-plan is de algemene Stress Behandelings Therapie voor normale, gezonde maar ook voor zieke mensen. Wij zullen echter Uw medische verleden moeten nagaan en Uw huidige conditie moeten onderzoeken voordat wij het voor U juiste behandelingsplan kunnen samenstellen.

  Good Design
  Good Design

  Nidranasha (Slaap problemen)

  Slaap is nodig om ons lichaam, en gedachten te voeden. Het is essentieel bestanddeel van goede gezondheid en innerlijke vrede. Deze Staat van rust brengt ons in de gelegenheid onszelf te vernieuwen, te verfrissen en herstellen. Eke nacht goed slapen geeft ons lichamelijk en geestelijk evenwicht ten einde ons op de volgende dag te bereiden. Ayurveda meent dat een goede nachtrust even belangrijk is als voedsel en een essentiële pijler voor een goed gezondheid.

  Slaapgebrek, of insomnia is een wijdverbreid probleem dat van invloed op onze capaciteit om te kunnen werken en helder te kunnen denken. Ons lichaam voelt zwaar sloom en soms geprikkeld na een serie slapeloze nachten. We hebben verminderde eetlust en onze stofwisseling verzwakt. Ayurveda identificeert over het algemeen dat slapeloosheid wordt veroorzaakt door een overdosis Vata Of Pitta (of eon combinatie van die twee). Vata’s lichte en beweeglijke eigenschappen verhinderen de geest tot rust te komen. Een Vata mens Zal moeilijk in in slaap kunnen komen omdat de geest neigt de gedachten en emoties van de telkens opnieuw te ervaren. Wanneer een Vata­individu eindelijk in slaap valt, is de slaap vaak licht en rusteloos; er zelden een echt diepe slaap bereikt. Er is een neiging om 's morgens vroeg tussen 2 en 4 wakker te Worden en niet meer in slaap te kunnen vallen.

  Pitta­mensen ontwaken vaak tussen 10 uur 's avonds en 2 uur de ‘smorgens, de Pitta- dosha tijd. Wanneer pitta­mensen niet voor 10 uur 's avonds in slaap vallen, Zal Pitt’s scherpe intelligentie, gecombineerd met het licht van Pitta's vuur, voor een verleidelijk moment zorgen om de middernacht s olie te verbranden.". Zij zijn ook vatbaar voor het zogenaamde nachtelijke, wat nog meer hun slaap­ kwaliteit en verbranding kan beïnvloeden. Pitta's hebben moeite om stress achter zich te laten en zich voor het naar bed gaan te ontspannen.

  Slaapproblemen die te wijten Zijn aan een dis­balans in Kapha dosha houdt ge- woonwijk verband met overmatige slaap en loomheid. Ofschoon de in kwestie lang en diep slaapt, voelen zij zich bij het opstaan niet goed uitgerust. Zwaarlijvigheid en traagheid kunnen hiervan het gevolg zijn. Ayurveda's voedsel­ en leefstijl richtlijnen, kruiden­ behandelingen, en yoga en meditatie kunnen hierbij helpen ten einde een helende en verkwikkende te verkrijgen. Ten eerste is het belangrijk er te voor te Zorgen voldoende slaaptijd te reserveren. Sommige mensen hebben minder slaap nodig dan anderen, maar in het algemeen is zo'n 6 tot 7 uur on onderbroken slaap voldoende. Personen met een overwegende Vata­constitutie, kunnen profiteren van meer slaap­uren, terwijl Kaphas het doen met minder uren. Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, ga dan vroger naar bed.

  "Vroeg naar bed. vroeg weer op" is een aanbeveling voor alle Doshas. Het is geen aanbeveling om overdag te slapen. aangezien dat je Kapha verhoogt. Succesvolle Ayurveda­genezing begint altijd met het wegnemen van de oorzaak. Hoewel er psychologische en externe factoren zijn die een gezonde slaap in de staan, de meeste gevallen van slaapstoornis psychologisch. De meest voorkomende oorzaken zijn;

  angst­stress / bangheid en onzekerheid/zorgelijkheid/ boosheid/verdriet/teveel reizen.

  Het is ook belangrijk aan te tekenen dat slapeloosheid kan voorkomen als een secondaire ziekte of als symptoom van andere, ernstiger klachten, zoals depressie, zuur- oprisping of slaap­apneu. In dit geval zal de hoofd oorzaak effectief moeten worden aangepakt.

  Good Design
  Good Design